Θερμό κλίμα και στα ΜΜΕ

Θερμό κλίμα και στα ΜΜΕ

varoufakis-france.jpg

REUTERS/Jacques Demarthon/Pool
02.02.2015, 12:49 | Ετικέτες:  Γαλλία, Ελλάδα, ΜΜΕ, Γιάνης Βαρουφάκης
Συντάκτης: 

Τα γαλλικά ΜΜΕ τόνισαν μετά τη συνάντηση του κ. Βαρουφάκη με τον Μισέλ Σαπέν το θετικό κλίμα των συνομιλιών και την πρόθεση της Γαλλίας «να παίξει τον ρόλο της ως χώρα φίλη της Ελλάδας». Ο Γάλλος υπουργός δήλωσε ότι χρειάζεται «ένα νέο συμβόλαιο με την Ελλάδα, τονίζοντας ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση πρέπει να πάρει μια ανάσα, για να προτείνει “εργαλεία” που θα επιτρέψουν την έξοδο από τις δυσκολίες και να οικοδομήσει το πρόγραμμα της για τις μεταρρύθμισης». Ο Μισέλ Σαπέν υπογράμμισε πως «έχει εμπιστοσύνη ότι η Ελλάδα θα ξεπεράσει τις δυσκολίες της και θα προτείνει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις».

Τα ΜΜΕ υπογραμμίζουν την υποστήριξη της Γαλλίας, η οποία εκτιμά ότι καμιά χώρα δεν θα μπορούσε να βγει από τις δυσκολίες χωρίς επιστροφή στην ανάκαμψη και αυτή είναι η πραγματικότητα στην Ελλάδα. Επισημαίνεται ειδικότερα η δήλωση του Μισέλ Σαπέν, ο οποίος βεβαίωσε ότι «η Ελλάδα έχει τη θέση της στην ευρωζώνη».

Σε ρεπορτάζ της τηλεόρασης France2 αναφέρεται ότι ο κ. Βαρουφάκης θα μεταβεί στο Λονδίνο και κατόπιν στη Ρώμη, αλλά το πιο δύσκολο θα είναι ένα ταξίδι του στο Βερολίνο. Ο ίδιος το επιθυμεί αλλά δεν μπορεί να προβλέψει κανείς ποιες θα είναι οι συνθήκες που θα αντιμετωπίσει, γιατί η Ανγκελα Μέρκελ δείχνεται άκαμπτη στο θέμα του ελληνικού χρέους.